Review: Crackers huisgemaakt

Crackers zijn naast onderdeel van een maaltijd een prima snack. Al eerder deelde ik het recept voor crackers met geitenkaas en Italiaanse kruiden en vertelde ik kort iets over het boek crackers huisgemaakt van Sue Quinn. Inmiddels heb ik meerdere recepten getest en ben ik nog blijer met dit boekje dan ik al was. Hoewel er op de cover staat dat er 34 recepten in het boekje staan, zijn dit er slechts 32. Wel krijg je wat extra recepten bij bijvoorbeeld smeersels voor op de crackers, wat dat weer helemaal goed maakt.
 
De schrijster kende ik eigenlijk niet, via google zag ik dat ze meerdere boekjes heeft gemaakt die ook erg interessant klinken. Het boek is dan ook in meerdere talen verkrijgbaar online, wat ik goed kan begrijpen door de veelzijdigheid van de recepten.
Review Crackers | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

Het boek bestaat uit een aantal hoofdstukken, namelijk naturel crackers, crackers met zaden en pitten, crackers met kaas, crackers met granen , hartige extra’s en zoete crackers. Een van de recepten die dus meteen mijn aandacht trok waren de geitenkaas crackers, daarnaast vindt je er ook recepten voor tortilla chips, matses en soepstengels. De zoete crackers klinken ook interessant. Zo staan de Graham crackers bovenaan mijn lijstje, het van oorsprong Amerikaanse koekje wordt veel gebruikt voor smores.
 
In het boek verteld Sue Quinn ook wat basis informatie over het bakken van crackers. Het is namelijk zoveel meer dan een snel hapje voor onder een plakje kaas of een smeerseltje. In het boek worden de crackers dan ook van verschillende soorten meel gemaakt. Een tip is wel het aanschaffen van een setje maatlepels, in het boek worden veel hele, halve en kwart theelepels gebruikt om iets af te meten. Natuurlijk is dit prima om te rekenen, maar met een setje maatlepels zit je ook goed in dit geval. 
Review crackers | HandmadeHelen

Layout en fotografie

Het boek heeft een hardcover en is vierkant. Niet heel standaard wat het interessant maakt. Het boek telt 72 pagina’s en ieder recept is voorzien van een full pagina foto in kleur. Iets wat het boek net dat beetje extra geeft vindt ik persoonlijk. Een klein nadeel aan het boekje vind ik persoonlijk wel dat niet alle recepten een foto van de cracker na het bakken hebben. Hoewel de foto’s op een interessante manier je aandacht trekken, weet je niet precies wat je kunt verwachten van het eindproduct.
Crackers | HandmadeHelen
De pagina’s met het recept zijn duidelijk en overzichtelijk. Naast de ingrediënten en bereidingswijze vindt je ook kleine tips of variaties voor het recept. 
 
[bol_product_links block_id=”bol_57a103511e9ab_selected-products” products=”9200000021818160″ name=”crackers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Dit boek is door mijzelf gekocht, wanneer je via bovenstaande knop het boek besteld help je handmadehelen.nl een klein beetje.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.