Review: Pindakaas

Wanneer je mijn blog een beetje volgt weet je dat ik ‘pindakaas periodes’ heb. Van die weken waarin ik even heel dol ben op pindakaas. Nadat ik van Loopvis een persbericht kreeg over dit boek stond ik dan ook te popelen! 
 
Het boek stelt zeker niet teleur. Met pindakaas kun je natuurlijk veel kanten op waardoor het eigenlijk het perfecte onderwerp is. Niet alleen is pindakaas een lekker smeersel op je brood,
maar vind je het bij mij ook terug in baksels. De hartige keuken is natuurlijk ook zeer geschikt, waar je ook smakelijke recepten voor krijgt.
Review: Pindakaas | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

Het boek bestaat uit diverse hoofdstukken, die op soort gesorteerd zijn. Zo heb je het hoofdstuk ontbijt, met o.a. een heerlijke granola, een recept voor pindakaas en brood recepten. Dan komt het hoofdstuk ‘koek enzo’ met koek recepten in de breedste zin, niet alleen de pindakoeken en pindakaas koeken vind je hier, maar ook schuimpjes met pindakaas.
 
Hoewel ik veel zoet bak, vind ik koken ook erg leuk. Met het hoofdstuk ‘hartig’ ben ik dan ook erg blij! Van heerlijk uitziende Afrikaanse stoofschotel tot pindasaus en kipsaté, de foto’s zien er smakelijk uit en geven me dan ook meteen zin om deze gerechten te koken!
 
Het laatste hoofdstuk bevat toetjes. Pindakaas past ook hierin weer erg goed, wat dacht je van lava cakejes, ijs recepten of een lekkere milkshake met chocolade en pinda’s? Ik ben in ieder geval weer geïnspireerd om met pindakaas te gaan experimenteren.Review: Pindakaas | HandmadeHelen

Layout en fotografie

Het eerste wat ik dacht toen ik dit boek doorbladerde was ‘wat gaaf!!’. In het boek vind je twee soorten papier en twee formaten. Alle full pagina foto’s zijn op prachtig papier gedrukt en de recepten zitten op een bruin papier tussen de foto’s in, in een kleiner formaat. Het oogt dan ook prachtig en ik kan me voorstellen dat dit best wat werk heeft gekost om het precies zo te krijgen, zoals de dames voor ogen hadden.
 
De foto’s knallen van het papier en geven een goed beeld van wat je kan verwachten. Ook zijn er een aantal recepten die wat stap voor stap foto’s laten zien. Bijvoorbeeld bik het recept voor de babka.
 
Het boek is o.a. bij bol.com te koop en kost €18,95. Hiervoor krijg je een hardcover boek met twee soorten papier, vol zoete en hartige recepten die draaien om pindakaas.
 

Met dank aan uitgeverij Loopvis voor het toezenden van een recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.