Review: Smult, het lekkerste van smulweb

Weer een nieuw foodmagazine op de markt. Naast delicious, Jamie, Elle eten en de hippe bakbladen die tegenwoordig de schappen sieren (ben zelf helemaal weg van Sweet Bakery) combineert het magazine van de receptenwebsite smulweb dit met elkaar. Met als titel Smult, kun je dan ook niet mis zitten. Op de cover een heerlijke uitnodigende taart en een aantal lokkertjes waardoor ik niet kon wachten om dit blad te gaan lezen.

Layout en vormgeving

Het blad is erg mooi vormgegeven, ook mijn zusje die grafisch vormgever is vond dit een pluspunt van het blad. Toch voelen sommige pagina’s in het blad niet af. Er worden veel dezelfde titels gebruikt waardoor de gerechten er niet allemaal uitspringen. Ook zijn er geweldige foodfoto’s met leuke quotes die bij de foto passen, toch zou ik graag in een hoekje van de foto lezen waar ik het recept voor zoiets goddelijks kan vinden! Dit ontbreekt nu nog, waardoor je stiekem een beetje blij gemaakt wordt met een dode mus. 

In iedere uitgave van het blad gaat een chefkok koken, dit keer Ramon Beuk. Een leuke chef die ook zijn recepten deelt bij de Lidl. Is dat een ramp? Nee.. heel stiekem verzamel ik ze allemaal! Het is leuk om te zien hoe Ramon met een kookclub samenkomt en gaat koken. Wat ik mis? Wat meer achtergrondinformatie over deze chef, dit was nu wel erg kort. Zelf lees ik graag wat meer van die achtergrondinformatie en ik kan me voorstellen dat andere hobbykoks en bak liefhebbers dat ook doen. Hetzelfde geld voor het stuk over de Librije in Zwolle. De titel van het stuk maakte me nieuwsgierig en eigenlijk was ik teleurgesteld toen het stuk klaar was.. Ook hier had ik graag meer gelezen over de chefs in het restaurant en hun gebruiken.

Waar gaat het blad over

De meeste recepten in het blad komen vanaf de website smulweb en zijn ingezonden door de zogeheten ‘smulwebkoks’. Bij ieder recept staat ook netjes vermeld welke kok dit heeft ingestuurd. De meeste recepten zijn in een kookstudio van smulweb gemaakt, bijgeschaafd en gefotografeerd. Ik kan dan ook niet wachten om wat recepten te gaan proberen!

Ondanks het feit dat dus veel recepten ook op smulweb zelf staan, is het blad erg prettig om te hebben. Niet alleen omdat ik hou van het hebben van recepten op papier, maar vooral omdat het erg overzichtelijk is! Vooral de receptenindex vind ik prettig weergegeven, dit is namelijk op alfabetische volgorde met een stipje met een bijbehorende kleur voor het soort gerecht. Op die manier vind je heel makkelijk een recept waar je naar op zoek bent.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt een abonnement afsluiten voor dit magazine, bij iedere uitgave krijg je als abonnee een extra cadeautje en heb je een korting van 10%. Mocht je dit niet willen is het blad los in de winkel verkrijgbaar voor €4,95.
 
De redactie van Smult heeft mij dit exemplaar opgestuurd om te reviewen. Dit doet echter niets af aan mijn mening over dit blad.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.