Slagroom met chocolade taart

Tussen mijn eigen verjaardag en die van mijn broertje zit 10 dagen. Voor hem was het een vrij speciale verjaardag, namelijk zijn 18e! Al tijden liep ik met mooie plannen in mijn hoofd voor een taart met fondant, maar na mijn verjaardagstaart geproefd te hebben gaf mijn broertje te kennen dat hij iets anders wilde. Geen fondant, maar het moet wel lekker zijn… Weg met alle ideeën en opzoek naar iets anders!
 
Nu heb ik al eens eerder verteld, dat mijn broertje dol is op chocolade. Hij vraagt mij ook met grote regelmaat of ik nog chocolade cupcakes, taart of brownies ga bakken. Omdat niet iedereen hier van houdt, heb ik besloten om te werken met een chocolade vulling en slagroom. Om hem te verassen heb ik een mona toetjes vulling gebruikt, ‘luchtige brownie pudding’. Met als tweede smaak gewone slagroom. De brownie in meerdere lagen leek mij erg machtig, de slagroom is dan ook een vulling die het minder machtig laat zijn. Uiteindelijk was het een perfectie combinatie, waar ik veel goede reacties op hoorde.

taart1

Wat heb je nodig: 

– 1 biscuit
– 500 ml slagroom
– 3 el suiker
– 1 brownie toetje of chocolade mousse
– 50 gram chocolade om te schaven

Bereidingswijze

Voor de taart zelf heb ik mijn favoriete biscuit recept gebruikt. Snijdt het biscuit na het afkoelen in 3 laagjes, waarbij je één laag vult met de mousse of toetje naar keuze. Vul de andere laag met opgeklopte slagroom. 

Smeer de taart af met slagroom. Om het geen standaard slagroomtaart te laten lijken, heb ik de buitenkant bekleed met chocolade sticks. Deze sticks heb ik gekocht bij de Action, maar ik heb ze hebben dit soort sticks (er zit in deze variant een koekje aan de binnenkant), ook af en toe bij de Aldi, Xenos en Lidl. Je kunt ze natuurlijk ook vervangen door kitkats of andere chocolade sticks. Bij dit soort decoraties is het ook beter om teveel van de sticks te hebben, dan te weinig! Strooi wat geschaafde chocolade over de bovenkant om hem af te maken.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.