Stroopwafel truffels met salted caramel

Soms loop je al tijden met een idee, waar je je eigenlijk de tijd niet voor gunt om het daadwerkelijk uit te voeren. Achteraf begrijp je niet waarom, was het zo moeilijk? Koste het veel tijd? Nee! Deze stroopwafel truffels waren zoiets voor mij. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en je maakt ze extra speciaal met een vloeibare kern van salted caramel! Perfect ook om te maken wanneer je kruimels over hebt na het zelf bakken van stroopwafels.
 
Van Dr. Oetker ontving ik afgelopen zomer een pakket met hun nieuwe cake en taart vullingen, in de smaken chocolade en salted caramel. De vullingen zitten in zakjes met een spuittube, die handig zijn in gebruik. De toepassingen zijn eindeloos! Gebruik ze voor het vullen van cupcakes, brownies, op een taart of in iets speciaals zoals deze stroopwafel truffels.  
Stroopwafel truffels met salted caramel | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 8 truffels
– 140 gram stroopwafels of stroopwafelkruimels
– 50 gram roomkaas
– Salted caramel taartvulling van Dr. Oetker
Decoratie
– 200 gram melk chocolade
– 20 gram fijngemalen stroopwafelkruimels
 

Bereidingswijze

Voor de truffels moeten de stroopwafels tot een fijn kruimels worden gemalen. Ik gebruikte kruimels zonder stroop, waardoor ik 10 gram extra roomkaas heb toegevoegd. Gebruik je stroopwafels is dit niet nodig. Ik doe dit het liefst met het hakmolentje, maar kan ook met de hand. Roer dan de roomkaas door de fijne kruimels en kneed dit met de hand tot een stevig deeg, waar je bolletjes van kunt vormen. Vorm 8 bolletjes van gelijk formaat van dit deeg. Haal een klein stukje van de onderkant van het bolletje af en druk met je vinger een gaatje in het bolletje. Met de salted caramel vul je dit op. Het beetje wat je er net af hebt gehaald, mag nu als een soort stop op de salted caramel, zodat dit er niet uit kan. Druk de randjes voorzichtig aan en leg de bolletjes op een met bakpapier bekleed bordje. Zet ze een uur in de koelkast om wat op te stijven. 
  
Smelt vlak voor het uur om is 2/3e van de melk chocolade au bain marie en roer nadat alles is gesmolten de overige melk chocolade toe. Haal de truffels uit de koelkast en dip ze één voor één in de melkchocolade. Mijn truffels heb ik met een vork door de chocolade gehaald. Hierdoor kan de overige chocolade mooi weg druppen tussen de tanden van de vork. Zet de chocolade op een stukje bakpapier, strooi wat stroopwafelkruimels op de bovenkant en laat de truffels uitharden. Wanneer je chocolade goed getempereerd is, zal dit vrij snel gebeuren.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Stroopwafel truffels met salted caramel”
  1. Lianne says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.