Tapenade van olijven
Als hapjes kun je veel dingen bedenken. Afgelopen week hebben we de verjaardag van mijn moeder gevierd. Naast de ‘normale’ hapjes, zoals blokjes kaas en stukjes worst, heb ik een tweetal tapenades gemaakt. De tapenades hebben wij neergezet met stukjes stokbrood, maar dit is ook heerlijk op een stukje ciabatta of toastjes.
Wat heb je nodig
– 70 gram zwarte olijven zonder pit
– 80 gram groene olijven
– Paar blaadjes basilicum (anders gedroogde)
– 50 gram zongedroogde tomaten uit olie
– 4 ansjovisjes uit blik
– Scheutje olie van de zongedroogde tomaten
– Peper en zout naar smaak
– Paar blaadjes basilicum (anders gedroogde)
– 50 gram zongedroogde tomaten uit olie
– 4 ansjovisjes uit blik
– Scheutje olie van de zongedroogde tomaten
– Peper en zout naar smaak
Mix alles met de staafmixer tot een fijn geheel. Zorg dat er voldoende olijfolie in zit, zodat het een smeuïg mengsel is. Naast de olijven tapenade, heb ik ook een tomaten tapenade gemaakt. Het recept hiervoor zal binnenkort op mijn blog verschijnen!