Bladerdeeg sterren met kaas

Dat er met de feestdagen ook iets hartigs op tafel staat is geen verrassing. Op gister na deelde ik vooral zoete dingen tijdens mijn ’12 days of Christmas’. Deze simpele en snelle hartige variant staat hier in ieder geval met kerst bij de borrel.
 
Ze zijn wederom makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Maar ook de vorm kan goed worden veranderd. Hou er alleen rekening mee dat bladerdeeg tijdens het bakken ook wat krimpt. Neem dus niet een te kleine uitsteker.
Bladerdeeg sterren met kaas | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Bladerdeeg
– Gerapste kaas (ik nam cheddar)
– Geklutst ei
– Uitsteker.
 

Bereidingswijze

Ik nam voor deze sterren een lap vers bladerdeeg, maar met bevroren kan dit natuurlijk ook. Ik haalde uit 1 lap ongeveer 40 sterren met een 5 cm ster.
 
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Druk de sterren uit het deeg en bestrijl ze met het geklutste ei. Ik raspte van een blokje cheddar de kaas om te strooien, maar met een belegen kaas kan het ook erg goed.
 
Verdeel over de geraspte kaas over de sterren en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant op 200 graden Celsius. Serveer ze warm of koud bij de borrel en eet smakelijk!
 
Via deze weg wens ik jullie allemaal prettige, smakelijke en gezellige feestdagen toe!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.