Witte chocolademelk

Chocolademelk, wie is er niet dol op? Zelf hou ik erg van pure chocolade, maar wanneer het gaat om chocolade melk maakt me dit eigenlijk niet uit. Deze witte chocolademelk is niet alleen warm lekker, maar ook koud. Al gaat mijn voorkeur tijdens de winter toch echt wel uit naar warme chocolademelk! 
 
Als garnering kun je natuurlijk helemaal los gaan, wat dacht je van candy canes tijdens kerst? Of zoals ik, met een super leuk gingerbread koekhuisje aan de rand van je kopje? Heerlijke marshmallows die je tegenwoordig in allerlei kleurtjes ook als mini’s kunt krijgen, of gewoon met wat extra chocolade schaafsel of een klein beetje kaneel?
Witte chocolade melk | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor ongeveer vier bekers:
– 1 liter melk
– 1 tl vanille extract
– 330 gram witte chocolade in kleine stukjes
– Als garnering geklopte slagroom/chocolade schaafsel/marshmallows
 
Verwarm de melk en vanille extract in een pannetje tot het bijna kookt. Hak ondertussen de stukjes chocolade in kleine stukjes zodat het straks goed smelt. Witte chocolade smelt wat moeilijker dan bijvoorbeeld melk of pure chocolade. Wanneer de melk bijna kookt giet je dit over de witte chocolade en roer je dit tot een egaal mengsel. Giet het daarna in de bekers en garneer het met slagroom en wat chocolade schaafsel of marshmallows.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Witte chocolademelk”
  1. Judith - myfoodblog.nl says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.