Getest: Zeeuwese bolussen van Homemade

Bakmixen testen vind ik leuk om te doen en het is tegenwoordig ook steeds makkelijker om wat leuks te bakken met een mix. Zo komt er meer variatie, waarbij je ook uit diverse merken kunt kiezen. Homemade kende ik eigenlijk alleen van hun geel rode verpakkingen voor kruidcake en cake. Natuurlijk hebben ze veel meer! De verpakkingen hebben een make over gehad en ook is het assortiment uitgebreid onlangs met 9 nieuwe bakmixen. Twee voor brood en de rest voor zoete baksels, waaronder twee ‘in elkaar zet’ pakketjes voor vruchtenschelpjes met room en hazelnoot schuim gebakjes.
 
Één van mijn favoriete Homemade bakmixen is die voor kruidcake. Dat is namelijk het eerste wat ik ooit zelfstandig heb gebakken, om mijn moeder te verassen na haar werk. Hij smaakt altijd goed en super snel te bereiden. Op mijn werk hebben we die mix vaak ook in de kast staan, om met cliënten te bakken. De Homemade bakmixen staan voor mij voor eenvoud, vaak hoef je slechts water toe te voegen en tover je wat lekkers op tafel. 

Zeeuwse bolus

Homemade stuurde mij vijf van hun nieuwe bakmixen toe, waaronder die voor Zeeuwse bolussen. Deze zoete broodjes staan al tijden op mijn baklijst dus ik was erg benieuwd hoe ze zouden zijn met deze bakmix. Tijd om hem te testen voor jullie! Het is een kant en klare bakmix, waar je alleen lauwwarm water aan toe hoeft te voegen. Het kneden duurt in totaal zo’n 10 minuten en het heeft een uur aan rijzen nodig. Daarna bak je de bolussen in 7-9 minuten gaar. Perfect dus voor een zondag brunch, of gewoon voor bij de koffie!
 
Bij het maken van de bolussen viel het me op dat de vorm van de bolus niet heel bekend is, tenminste bij mij niet. Ik miste dan ook wat instructies over het vormen op de doos, wat van mij best met een paar simpele tekeningen gemogen hadden. Uiteindelijk bedacht ik me dat deze kleverige broodjes een soort knopen zijn, waarbij je ze om je duim kunt draaien en het uiteinde onderlangs in het ontstane gat kan duwen. 
 
Mijn Zeeuwse bolussen waren iets minder zoet, ik hield namelijk best wat kaneel suiker over na het rollen. Ze hebben dan ook iets minder die plaklaag aan de bovenkant, maar dat vind ik zelf niet erg. Ik denk dat het goed zou werken door de bovenkant wat natter te maken nog en hier wat extra suiker over te strooien. Een andere handige tip voor het rollen in de kaneel suiker is de deegstrengen over een schoon maar nat en uitgewrongen doekje te rollen, ze worden dan mooi plakkerig maar niet te nat.

Alles op een rij:

Merk: Homemade bakmixen
Aantal: 1 (voor 9 bolussen)
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €1,55 (adviesprijs)
Cijfer: 7,5
 
De broodjes smaken goed, maar zijn op de dag zelf het allerlekkerst. Perfect voor een bruin, lunch of bij de koffie. Op de site van Homemade bakmixen vind je genoeg leuke inspiratie met de bakmixen, zo geven ze bij de Zeeuwse bolus aan dat je er ook kaneel broodjes met confetti van kunt maken. Extra feestelijke dus!
 
In het uitgebreide assortiment vind je o.a. kokosbollen, Zeeuwse bolussen, vruchtenschelpjes met room, hazelnoot schuimgebak, pompoen spelt brood,  zonnebloem tarwe brood met rogge, feesttaart rocky road, feesttaart confetti, seizoenscake appel speculaas.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.