Zelf chocolade letters maken

Maandag is het pakjesavond, wanneer je last minute nog een chocolade letter wil scoren in je juiste letter ben je hoogstwaarschijnlijk te laat… Er zijn ieder jaar weer genoeg S´en en P´s te vinden maar de ´specialere´ letters vind je vaak weken van tevoren al niet meer. Pech? Nee hoor! Zelf chocolade letters maken is stiekem veel leuker natuurlijk.
 
Het maken van een chocolade letter kan natuurlijk op veel manieren. Zo testte ik vorig jaar een zelf maak set van de Aldi, die ik helaas dit jaar niet heb zien liggen. Je smolt de chocolade in een mal en versierde deze daarna. Er is ook een manier om chocolade letters te maken zonder mal. Je maakt dan gebruik van zogenaamde spuit chocolade, die je in sierlijke vormen kunt spuiten tot je favoriete letter.
 
Mijn letter heb ik gedecoreerd met mijn favoriete smaken, namelijk koffieboontjes, caramelblokjes, marshmalllow en pecannoten. Een heerlijke combinatie vind ik zelf, maar maak het zo lekker of gek als je zelf wil! Wat dacht je van discodip? Kruidnoten? Of je eigen salted caramel letter?
Zelf chocolade letters maken | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 200 gram chocolade (ik nam melk)
– 40 gram ongezouten zachte roomboter
– Decoratie als noten, snoepjes, marsepein
 

Bereidingswijze

Met bovenstaande hoeveelheden kun je twee grote letters maken. Hou als stelregel bij het maken van chocolade letters aan dat je per 100 gram chocolade naar keuze, 20 gram roomboter neemt. 
 
Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt eerst 2/3e van de chocolade boven een waterbad. Klop ondertussen met de mixer de roomboter romig, zodat er geen klontjes meer in zitten. Wanneer de chocolade egaal gesmolten is, mag de rest chocolade er bij. Haal de chocolade boven het waterbad weg en roer dit goed door tot je een egale massa hebt. Giet de chocolade dan bij de geklopte roomboter en mix dit heel kort door met de mixhaken tot een egaal mengsel. Roer het kort door met een spatel en vul dan een spuitzak met kartelmondje met dit mengsel.
 
Spuit op een stukje bakpapier de chocolade tot je favoriete letter. Decoreer de letter wanneer hij nog zacht is en zet hem daarna weg op een vochtvrije plek tot hij opgesteven is. De letter kun je daarna goed oppakken maar blijft heerlijk romig wanneer je het eet.
 
Mocht je het spuiten moeilijk vinden, print dan je letter groot uit en leg deze onder het bakpapier. Zo krijg je toch strakke en evengrote letters. Zelf hou ik bij het spuiten een lusjes vorm aan die je kan vergelijken met meerdere e’s achter elkaar, klinkt wat gek als je het leest maar wanneer je het probeert zie je het resultaat.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Zelf chocolade letters maken”
  1. Karin says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.