Candy cane lolly’s met witte chocolade

Wanneer je dan al lekker bezig bent met chocolade, na bijvoorbeeld de oreo kerst truffels en de chocoladeflikken, wacht dan nog even met het opruimen van alle spullen! Hoe leuk is het om candy cane lolly’s te maken met chocolade en candy canes. Ik kwam foto’s van deze leuke lolly’s diverse keren op pinterest tegen en moest en zou ze dit jaar voor kerst maken.
 
Ik maakte deze harten met grote candy canes, maar zag laats ook hele leuke kleine candy canes liggen in de winkel. Eigenlijk zijn ze dan een stuk leuker, ook zonder lollystokje.
Candy cane lolly met witte chocolade | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Candy canes
– Chocolade
– Kerst strooisel
 
Deze lolly’s kun je op diverse manieren maken. Ik nam nu aardbeien candy canes en witte chocolade, maar een pure chocolade en candy canes met pepermunt smaak lijkt me ook een goede combinatie. 
 
Tempeer de chocolade. Ik doe dit het liefst op de ent manier. Verwarm 2/3e van de chocolade au bain marie en roer je nadat alles  gesmolten is de overige chocolade toe. Roer dit door tot je weer een egaal mengsel hebt. Doordat je chocolade in warme chocolade laat smelten, worden de cacaokristallen in de chocolade weer sterk. 
 
Leg de candy canes in de vorm van een hart en leg door het midden eventueel een lollystokje zodat je een echte lolly hebt. Vul dan het hart met de chocolade en decoreer de harten met kerst strooisel. Ik nam decoratie suiker, maar er is genoeg te vinden tegenwoordig.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.