Kaasfondue

Dat ik dol ben op kaas hebben jullie deze maand wel gemerkt. Kaasfondue vind ik dan ook erg gezellig om tijdens de wintermaanden te maken. Heerlijk bij een borrel en dus ook perfect voor de kerstdagen! De kaas voor deze fondue kreeg ik van delekkerstekaas.nl, een webshop met (je raad het vast niet…) alleen maar kaas!
 
Kiezen is moeilijk, maar voor de fondue was ik zo klaar. Een stuk emmentaler, appenzeller en gruyere maken voor mij de perfecte combinatie voor een klassieke kaasfondue. Ik bestelde losse stukken en raspte deze zelf grof, maar in de webshop vind je ook kant en klare combinaties voor de kaasfondue. Even aanklikken welke combinatie je wil en voor hoeveel personen en je hoeft thuis alleen de rest nog maar toe te voegen.
Kaasfondue | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 250 gram emmentaler kaas
– 250 gram gruyere kaas
– 250 gram appenzaler kaas
– 325 ml witte wijn (of melk, voor een alcoholvrije variant)
– 1 grote teen knoflook
– 1 el maizena
– 1 el witte wijn
– Peper naar smaak
 

Bereidingswijze:

Bereid eerst de dippers voor de fondue voor. Hier thuis zijn we vrij simpel, brood en snoeptomaatjes vinden wij het lekkerst, dus deze staan op tafel. Toch kun je veel variaties maken met stukjes gaar vlees en diverse soorten groenten. De kaasfondue heb ik geserveerd in mijn caquelon, een aardewerk fonduepan. Dit betekende dat ik de kaasfondue eerst heb bereid in een gewone pan. Neem een halve teen knoflook en wrijf wel vast de caquelon in hiermee.
 
Breng de witte wijn met een halve teen knoflook aan de kook. Roer dan de maizena en overgebleven witte wijn tot een papje en voeg dit bij de kokende wijn. Door de wijn eerst te binden, voor je de kaas toevoegt geeft je minder kans op een geschifte kaasfondue. Je wil namelijk een egaal mengsel en geen klonterige massa. Wanneer de maizena is toevoegt mag het op een middelhoog vuur even borrelen, voor je de kaas toevoegt. Zet dit op een laag vuur tot alles gesmolten is. Voeg eventueel wat peper toe naar smaak en serveer het in je kaasfondue stel.
 
Kaas van delekkerstekaas.nl | HandmadeHelen

De lekkerste kaas

Ik ontving dus kaas van delekkerstekaas.nl. Stiekem was ik wat huiverig om kaas per post te ontvangen, maar dat is helemaal weg! De kaas werd in een koeldoos bezorgd en was nog heerlijk koel toen ik het pakket opende. Alle kaas is voorzien van labels met houdbaarheidsdatum en ingrediënten en er zat ook kaas papier bij om alles te verpakken. Naast kaasfondue kazen bestelde ik ook een stuk gerijpte geitenkaas, die meteen verdween in de gevulde champignons met spek, een stukje romige blauwschimmel kaas (yum!) en wat lekkere kaasjes voor bij de borrel de aankomende feestdagen.
 
De webshop heeft een groot assortiment aan kazen en wanneer je voor 14:00u besteld, heb je de kaas de volgende dag in huis. Iedere kaas in de webshop is voorzien van veel informatie, zo heb je de gebruikelijke product informatie, maar voorzien ze de kazen ook van extra info. Zo geven ze een wijnadvies en staat er duidelijk vermeld of de kaas kan worden gegeten door zwangeren.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.