Krokante kaassticks

Wanneer ik tapas ga eten, bestel ik altijd de mozzarella sticks. Dit zijn krokante kaassticks van stevige mozzarella in een jasje van paneermeel. Heerlijk vind ik ze! Het vinden van een blok mozzarella in plaats van de bollen die iedere supermarkt heeft lukte me niet. Dat bracht me op het plan dit met andere kaas te proberen, dat moet vast ook lekker zijn! 
 
In de Foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijk stuk Jersey kaas van The Jersey Heroes. Mijn stuk kaas was mild & romig en leek me perfect voor de kaassticks. De kaas is romig en smelt lekker, het deed me een beetje denken aan de kaas in kaas soufles! Perfect dus voor deze krokante kaassticks. De kaas is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €4,29.

Wat heb je nodig

– 200 gram romige kaas
– 2 eieren
– Bloem
– Paneermeel
– Olie om in te frituren
 

Bereidingswijze

Het vraagt even wat voorbereiding, na het paneren moeten de sticks minimaal twee uur in de vriezer. Zelf legde ik ze een nachtje weg, door ze met tussenruimte in een ziplock zak in te vriezen. Zorg er voor dat ze niet aan elkaar kunnen vast vriezen.
 
Snijdt de kaas in lange dunne sticks, maar zorg dat ze allemaal even dik zijn. Haal de sticks door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Haal dan alle sticks nogmaals door de bloem, het ei en de paneermeel zodat er twee laagjes om de kaas zitten. Zorg dat de kaas goed bedekt is, zodat deze niet in de hete olie gaat lekken tijdens het bakken. Vries ze daarna minimaal twee uur in.
 
Een frituurpan hebben we thuis niet, ik deed daarom een ruime hoeveelheid olie in een pannetje, waar de sticks net in onder stonden. Verhit de olie tot 175 graden Celsius en hou het op die temperatuur. De sticks spetteren natuurlijk iets, maar bak ze in een paar minuten goudbruin. Bak er niet teveel tegelijk, dit verlaagt de temperatuur van de olie namelijk. Wanneer de temperatuur te laag is zuigt het paneerlaagje olie op, waardoor ze heel vettig worden. Laat ze daarna iets uitlekken op wat keukenpapier voor je ze serveert. Met deze kaas vond ik een sausje zonde, maar met wat mosterd of een lekkere ketchup zit je zeker niet fout!
 
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Krokante kaassticks”
  1. Martine says:
  2. Lidy breewel says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.