5x zoete YouTube kanalen

Ik vertel wel eens vaker dat ik uren kan kijken op YouTube, bijvoorbeeld naar het versieren van koekjes met royal icing. Dat mijn abonnementen lijst dan ook volop  kook en bak video’s toont, is geen verassing. Vandaag wil ik met jullie mijn 5x zoete YouTube kanalen. Typisch misschien, maar het zijn allemaal Engelstalige kanalen.
 

Gretchen’s Bakery

Laat ik beginnen met een van de kanalen die door de jaren heen al verschillende namen heeft gehad. Tegenwoordig kun je haar vinden als Gretchens Bakery, het kanaal van Gretchen Price. Na diverse doorstarten, is dit haar plek waar ze haar zoete baksels deelt. Ik volg haar al jaren en ben iedere keer mee gehopt naar haar nieuwe kanaal. Gretchen heeft jarenlang een eigen bakkerij in New Jersey gerund, wat goed terug te zien is in haar klassieke Amerikaanse manier van het decoreren van taarten.
 

Haniela’s

Waar Gretchen meer all round is qua bakken, richt Haniela van Haniela’s zich meer op het decoreren van koekjes en cake met hier en daar een ander baksel in de mix. Haar filmpjes verschijnen tegenwoordig ook vaak op facebook in ‘cookie the news’. Na het bekijken van haar filmpjes blaak ik vaan van zelfvertrouwen, waarbij ik enthousiast weer begin met het decoreren van koekjes. Een ware koekjes kunstenares!
 

Rosie’s dessert spot

Rosie’s dessert spot is een kanaal waar ik al blij van wordt, wanneer ik een berichtje van youtube krijg dat er wat nieuws is geüpload. Waar Haniela en Gretchen uit Amerika komen, is Rosie een Australische dame die de meest prachtige taarten laat zien. Van zoete grote taarten met de meest prachtige versieringen in botercrème, tot heerlijke kleine baksels die perfect in een high tea setting passen. Via haar zag ik voor het eerst de Russiche spuitmondjes die ik pas via instagram deelde.
 

Sweet Ambs cookies 

Sweet Ambs Cookies is het kanaal van Amber. Naar haar kan ik gebiologeerd bekijken. Ze laat keer op keer zien dat je niet zo moeilijk moet zijn in de hoeveelheid koekjes designs die je kunt bedenken! Het heeft mij in ieder geval geleerd om iets minder vast te denken bij het zien van een koekjes uitsteker. Zonder kan namelijk ook, en een driehoek kan veel meer zijn dan alleen die vorm!
 

Cupcake Jemma

Als laatst deel ik het kanaal van Cupcake Jemma met jullie, ze komt regelmatig bij Jamie Olivers Foodtube voorbij en is een stoere en pittige dame. Ze maakt overigens veel meer dan alleen cupcakes, geeft tips en laat je zo nu en dan in haar Londense bakkerij ‘Crumbs & Dolies’ rondkijken. Een plek waar ik zeker eens heen wil als ik in Londen ben. 
 
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “5x zoete YouTube kanalen”
  1. Lianne says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.