Espresso chocofudge

In de nieuwe uitgave van ‘Sweet Bakery 2’ zag ik op de allerlaatste pagina deze espresso-chocofudge staan. Mijn vader is dol op koffiebonen, niet alleen als koffie maar ook om zo op te snoepen. 
 
Uiteindelijk beviel het alleen mn vader en was de rest druk alle stukjes er aan het af friemelen. Een goede vervanging hiervoor zouden mokkaboontjes zijn. Dit word dan ook een aanpassing voor de volgende keer!

Wat heb je nodig:

– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)

– 200 gram pure chocolade
– 100 gram melk chocolade
– 1 el koffiebonen

Bereidingswijze

Het maken is ook erg simpel! In een zakje plet je de eetlepel vol koffiebonen, handig is het pannetje even bovenop je zakje te zetten! Zet daarna het pannetje op het fornuis en doe hier de gecondenseerde melk in, zodat het kan verwarmen. Voeg dan de gehakte chocolade erbij en laat dit zachtjes smelten.

Zorg dat je bakpan klaar is, zelf heb ik de 20×20 bakvorm gebruikt en deze aan beide kanten met stroken bakpapier ingelegd, zodat de fugde makkelijk uit de vorm komt om te snijden.

De fudge moet eerst afkoelen op het aanrecht, anders gaat dit ten koste van al je producten in de koelkast. Daarna moet de fudge minimaal 8 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Snij de fudge in niet al te grote stukjes.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.