Gesuikerde amandelen

Net als de almendras fritas die ik een poosje terug liet zien, komt ook dit heerlijke recept met arsenalen van de blog van Didi van bijzonder Spaans. Deze zoete amandelen zijn heerlijk bij de borrel of tijdens een film avondje. Ze waren hier in ieder geval zo op (had wel een deel verstopt, haha!!) en ik heb al nieuwe amandelen in huis om ze nog een keer te maken.

Wat heb je nodig:

– 150 gram blanke amandelen
– 100 gram suiker
– 5 el water
– Flinke snuf zeezout

Bereidingswijze

Begin met het klaarleggen van een stuk bakpapier. Wanneer de amandelen eenmaal klaar zijn, is het belangrijk om ze zo verspreid mogelijk van elkaar te laten afkoelen. Hoe dichter bij elkaar, hoe meerk ans dat ze aan elkaar blijven plakken en je grote klonten met amandelen hebt.
 
Zet daarna een pan op hoog vuur en doe hier de suiker met het water in en laat de suiker oplossen. Voeg dan de amandelen toe. Het water zal gaan verdampen waardoor het een suikersiroop word die langzaam in caramel veranderd. Zet het vuur daarna iets lager. Roer de amandelen met een houten pollepel door dit mengsel en let goed op de verkleuring die plaats vind. Mooi bruin is goed, te donker en zwart is verbrand. Het duurt even voor het proces op gang komt, maar wanneer het bezig is gaat het erg snel!
Zorg dat iedere amandel een mooi jasje van caramel krijgt en wanneer ze allemaal mooi bruin zijn verdeel je de amandelen zo los mogelijk van elkaar op het bakpapier. Verdeel de flinke snuf zeezout over de amandelen. Misschien gek zou je denken, maar dit is echt heel erg lekker! Door het beetje zout is het zoete niet overheersend en proeft het geheel ‘af’.
 
De pan vul je met wat water en leg hier de gebruikte kant van de pollepel in en laat dit nog even op een zacht vuurtje of warme plaat (mocht je inductie of elektrisch koken) staan, de caramel laat dan los van de randjes waardoor het opruimen een stuk makkelijker gaat.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Gesuikerde amandelen”
  1. DOORETEN says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.