Pesto rolletjes
Op de plank waar ik alle potjes en flesjes bewaar, had ik alleen nog een potje groene pesto staan. Ook niet verkeerd, stiekem is de groene pesto mijn favoriet en wint hij het van de rode variant.
Wat heb je nodig:
– 80 gram groene pesto (al kan rode pesto ook!)
– Kipfilet in plakjes
– Geraspte kaas
Bereidingswijze
De werkwijze is vrijwel identiek aan het maken van de kaneelrolletjes. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Daarna rol je het croissant deeg uit en druk je alle naadjes dicht. Op die manier heb je een lange lap deeg.
Smeer over het deeg de pesto. Verdeel hier de plakjes kipfilet over, of laat dit weg wanneer je vegetarische rolletjes wil maken. Strooi uiteindelijk je kaas naar keuze (ik heb belegen kaas geraspt, maar ik denk dat mozzarella of extra Parmezaanse kaas ook super past) over de laagjes van pesto en kipfilet.
Rol dan de lange kant naar binnen en snijdt er korte stukjes van, die je rechtop (zodat je de laagjes ziet) op een bakpapier. Bak de rolletjes af in een oven op 175 graden, voor 16 minuten, tot ze goudbruin zijn. Lauw warm zijn ze het aller lekkerst!