Homemade pizzadeeg

Dit recept is echt mijn ultieme favoriet om pizza’s te bakken. Iets wat we de laatste jaren eigenlijk alleen maar op deze manier doen. Dit deeg gebruiken we voor pizza’s, maar ook wanneer we pizza’s bakken in de pizzarette. Mocht je nu geen pizza willen bakken, maar bijvoorbeeld een gevuld pizza brood, zoals deze stromboli dan raad ik je ook echt dit deeg aan. Het origineel komt van Betty’s kitchen, maar gaandeweg heb ik me ooit eens met de bloem vergist en 100 gram extra toegevoegd. Totaal geen ramp! Ik kreeg een iets dikkere bodem, wat de meesten hier in huis lekkerder vinden dan een dunne knapperige bodem.
 
Het deeg bakt makkelijk en is perfect te maken in een staande mixer, maar ook met de hand is je deeg in zo’n 8 minuten soepel en goed gekneed. Goed voor je armspieren in ieder geval. Dit deeg doe ik graag met de hand, je voelt namelijk de structuur met iedere minuut die je kneed veranderen.
Homemade pizzadeeg HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 2 pizza’s van 30 cm
– 450 gram tarwebloem (met speltbloem kan dit ook erg goed!)
– 7 gram droge gist
– 250 ml lauwwarm water
– 3 el olijfolie
– 1 tl suiker
– 1 tl zout
 

Bereidingswijze

Maak van de bloem een berg met in het midden een grote kuil. Strooi aan de buitenkant van je bloem het zout en aan de binnenkant de suiker. Vul je kuil met het water, olijfolie en de gist. Meng alles beetje voor beetje door elkaar door steeds wat meer bloem te mengen met het nat. Eenmaal gemengd tot een samenhangend deeg is het belangrijk dit goed door te kneden. Ik kneed het ongeveer 8 minuten tot een soepel en glad deeg.
 
Verdeel het deeg in 2 bollen en laat dit van apart van elkaar rijzen. Vet een kom of bord met wat olie in en leg hier je deeg op. Dek de kom/bord af. Ik doe dat graag met een schone pedaalemmerzak, die je als een tent om je kom zet, zodat er geen lucht bij komt.
 
Laat het deeg ongeveer 40 minuten rijzen voor je het uitrolt en belegd als pizza of stromboli. Voor een pizza verwarm je de oven voor op 220 graden Celsius en bak je de pizza op een bakplaat of steen in 14 tot 18 minuten gaar. 
 
Print Friendly, PDF & Email
5 Responses to “Homemade pizzadeeg”
  1. Betty says:
  2. Esther says:
  3. Ana says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.