Marsepein bonbons

Ik kom deze marsepein bonbons niet heel vaak tegen, maar wanneer ik ze zie moet ik altijd even kijken welke kleurtjes ze in die winkel verkopen. Het ziet er namelijk super feestelijk uit, een blokje gekleurde marsepein met een stukje walnoot. Door het wentelen in de suiker krijgen ze helemaal dat speciale uiterlijk. Zelf ben ik nooit zo dol op marsepein, maar mijn vader vind het heerlijk, deze bonbons vielen dan ook goed in de smaak! Ze zijn super makkelijk zelf te maken en heerlijk bij de koffie of de thee. 
 
Je kunt de marsepein bonbons trouwens zo feestelijk maken als je zelf wilt. Een variatie van kleuren is erg mooi om te zien, maar het is ook een erg lekkere en speciale manier om je ‘restjes’ marsepein op te maken! Ze zijn hier in ieder geval binnen no-time op.

walnoot marsepein bonbonWat heb je nodig:

– 250 gram marsepein
– 10 stukken walnoot
– kristalsuiker
– Eventueel voedselkleurstof wanneer je ongekleurde marsepein neemt
 

Bereidingswijze

Wanneer je ongekleurde marsepein neemt kneed je als eerst de door jou gekozen voedselkleurstof erdoor. Ik nam een donker roze kleur. Vergeet niet dat marsepein langzaam door kleurt. Iets wat mooi roze is de ene dag, kan de volgende dag al veel roder zijn dan je bedoeling was. Wanneer de marsepein de kleur heeft die je graag wil verdeel je de marsepein in bolletjes van 25 gram. Druk deze bolletjes tot vierkantjes. Zelf vorm ik ze eerst met mijn handen en druk ik ze daarna kant voor kan top een snijvlak.
 
Wanneer ze vierkant zijn druk je de halve walnoot vast en rol je ze door de suiker. Doordat de marsepein van het rollen en vormen wat plakkerig wordt blijft de suiker mooi plakken. Plakt het niet? Maak je handen dan iets nat en wrijft even kort over alle vlakken voor je ze door de suiker haalt.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Marsepein bonbons”
  1. Sara says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.