Oreo spinnen

Het is volgende week dinsdag al weer Halloween! De tijd vliegt en zo ineens is het al weer bijna eind oktober! Zoals dit hele jaar loop ik over van de plannen, maar ontbreekt het me aan de tijd om dit alles uit te voeren. 
 
Omdat iets griezeligs maken niet moeilijk hoeft te zijn, deel ik dit jaar deze Oreo spinnen met jullie. Oreo’s heb ik in voorgaande thema baksels ook al vaak gebruikt. Zo maakte ik vorig jaar Oreo mummies! De Oreo spinnen zie je op internet veel voorkomen, ik koos daarom voor een variant die iets meer tijd kost. Ik maakte de spinnenpootjes namelijk van chocolade. Mocht je het veel makkelijker willen doen, gebruik dan dropveters.

Wat heb je nodig:

– Oreo’s naar keuze, ik nam pindakaas
– Snoep oogjes
– 50 gram chocolade (ik nam kook chocolade van verkade)
 

Bereidingswijze

Voor de chocolade nam ik kookchocolade van verkade, deze hoeft niet getemperd te worden en is dus super handig in gebruik! Laat de chocolade zachtjes smelten en giet het daarna in een spuitzak, met een heel klein spuitmondje of hoekje eraf. Spuit dunne pootjes van ongeveer 3 cm lang. Je kunt ze namelijk altijd iets korter maken wanneer dat mooier staat. Laat de chocolade pootjes uitharden.
 
Spuit dan twee kleine stipjes chocolade op iedere Oreo. Hier mogen de snoep oogjes op. Mijn oogjes hebben wat rode ‘enge’ streepjes, om het iets spannender te maken. Ik vond ze onlangs bij Wibra! 
 
Draai de Oreo van elkaar af en steek de spinnenpootjes in de vulling. Een spin heeft acht poten, dus aan iedere kant mogen vier chocolade pootjes. Druk dan voorzicht de bovenkant van de Oreo er weer op. Blijft dit niet plakken? Smelt dan wat overgebleven chocolade en spuit in het midden van het koekje een klein beetje, om de koekjes weer aan elkaar vast te plakken.
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Oreo spinnen”
  1. Sophie says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.