Deze chocolade yoghurt muffins stonden al een tijdje als concept te wachten tot het online mocht. Een muffin op yoghurt basis en zonder boter of olie klonk als een perfect experiment namelijk! Ze zijn luchtig en hebben toch de textuur van een muffin. De chocolade liefhebber hier thuis heeft de muffins goedgekeurd,
Madeleines stonden al jaren op mijn to bake lijstje. Ze passen wat mij betreft dan ook erg goed bij een high tea! De vorm kocht ik ooit bij de AH in de bonus en verzamelde enthousiast recepten om te gaan experimenteren. Van de klassieke madeleine, tot een red velvet variant! Een goede
Afgelopen maand was het zo ver! Het boek van Laura Kieft, van Laura’s Bakery kwam uit. Op haar blog deelde ze al wat behind de scenes rondom haar boek, waardoor ik erg nieuwsgierig was naar het eindresultaat. Met de uitnodiging op zak reed ik op 15 september naar Haarlem, waar de boekpresentatie
Soms loop je al tijden met een idee, waar je je eigenlijk de tijd niet voor gunt om het daadwerkelijk uit te voeren. Achteraf begrijp je niet waarom, was het zo moeilijk? Koste het veel tijd? Nee! Deze stroopwafel truffels waren zoiets voor mij. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en je maakt
Slagroom, een heerlijk luchtig goedje wat je op veel manieren kunt gebruiken. Als basis voor een dessert, gemengd met wat jam of chocopasta voor een smaakje, of gezoet met suiker en/of wat vanille. Geen wonder dan ook, dat er soms best wat vragen zijn over het gebruik van slagroom, het opkloppen hiervan
Wat een hitte nog steeds! Hoewel ik eigenlijk niet van plan was mijn oven aan te zetten met dit weer, maak ik voor deze bladerdeegtaart absoluut een uitzondering! Een knapperige bodem, gevuld met zachte passievrucht vulling. De vulling is geïnspireerd op de passievrucht koekjes die ik vorig jaar bakte voor Valentijnsdag. Dit