Een van mijn favorieten tijdens de sinterklaasperiode is toch wel gevuld speculaas. Nu het einde van de maand in zicht komt, deel ik dit recept dan ook graag met jullie. Hij past namelijk goed in de streekbaksel challenge die ik mijzelf vorig jaar stelde. Is gevuld speculaas iets typisch Nederlands? In zekere
Pepernoten of kruidnoten… Die discussie zullen we blijven voeren. Het bakken van ´echte´ pepernoten staat nog altijd op mijn ´to bake´ lijstje. Tot die tijd smullen wij hier thuis rond Sinterklaas van deze knapperige kruidnoten. Een paar jaar terug deelde ik al eens mijn recept voor kruidnoten, bij het recept voor een
Een chocoladeletter is in deze tijd van het jaar natuurlijk niet weg te denken. Hoe leuk is het dan zelf een letter te maken en daarna te versieren? Natuurlijk kun je zelf een chocoladeletter halen en deze decoreren met bijvoorbeeld aangemaakte chocolade met roomboter, of extra chocolade en diverse snoepjes. Erg leuk, maar
Heerlijk, die geur van kaneel. Ik ben er dol op, helemaal in het najaar! Wanneer de speculaas kruiden weer uit het keukenkastje mogen, doet mijn hart stiekem een sprongetje. Ik baal dan ook dat ik de rest van het jaar deze kruiden bijna niet kan vinden. Ik gebruik ze namelijk niet alleen voor kruidnoten,
Nadat ik vorig jaar een yoghurt cake met marsepein bakte, waarin de marsepein door het beslag ging, was ik ook er benieuwd naar deze combinatie. Marsepein en amandelspijs verschillen namelijk niet zoveel van elkaar. En wees eerlijk, speculaas met amandelspijs is toch ook heerlijk? In deze speculaas cake heb ik mijn zelf gemengde speculaaskruiden
Bij het woord bark denk ik niet direct aan chocolade. In Amerika gebruiken ze de term bark vaak voor een zelfgemaakte dunnere variant op een reep, die ze bestrooien met de meest heerlijke items. Voor Sinterklaas leek het me leuk om eens iets extra’s op tafel te kunnen zetten, naast al het traditionele snoepgoed.