Hier in huis zijn we bijna allemaal brood eters, laat dat nou goed van pas komen bij het experimenteren van zelf brood bakken. Het laatste jaar doe ik dit steeds meer, zo deelde ik al eens het recept voor hotdog broodjes en voor witte bollen in de vorm van paashaasjes met jullie. Met mijn
Sinds ik zelf fruit groei in de tuin, kan ik niet wachten tot ik volgend jaar bramen kan plukken. Toen we als grote verassing in de voortuin een verscholen wilde bramenstruik (met bramen!) tegen kwamen kon ik mijn geluk al niet op. Na wat wilde bramen te hebben geplukt te hebben en
Wat vliegt zo’n jaar snel voorbij eigenlijk, dit is namelijk al het negende recept voor een streek/Hollands baksel wat ik met jullie deel. Dit keer wederom een koekjes recept, al bakken we natuurlijk veel meer dan alleen koekjes! Een koekje met flink wat strijd en geschiedenis, namelijk Amsterdamse koggetjes of ook het nougatientje genoemd.
Laat ik beginnen met een ‘food confession’. Ik vind pannenkoeken bakken leuk, maar eet ze liever niet. Oké. eentje met vanille ijs vind ik wel dan wel weer lekker. Luchtige pannenkoeken daarentegen vind ik heerlijk, al is het een hele klus om ze perfect te krijgen! Zo maakte ik eerder deze American
Vorig jaar september deelde ik met jullie het eerste boek ‘meesterlijk brood‘ van Robèrt van Beckhoven. Wanneer je dit boek in je kast hebt staan als thuis broodbakker zul je gedacht hebben dat er veel informatie nog niet besproken was. Dat vond Robèrt ook en sprak bij de lancering van zijn eerste boek,
Deze blauwe bessen molentjes zijn snel en makkelijk te maken, bovendien staan ze erg feestelijk! Sinds ik de citroen ricotta Danish maakte, ging er een wereld voor me open. Er zijn namelijk heel veel vouw technieken voor bladerdeeg, met daarbij zoveel smaken die je kunt toevoegen. Ik ben er voorlopig nog lang niet klaar