Peanut butter cups

Volgens mij zit ik weer in een pindakaas fase… Wanneer je mijn blog al wat langer volgt weet je dat pindakaas soms weer opduikt in mijn ontbijt, bakken (en koken). Zo heb ik de laatste week weer pindakaas op brood en moest ik me toch echt eens wagen aan iets wat ik al jaren roep.. Zelf Reeses peanut butter cups maken!  
 
Mijn cups zijn klein, ik maakte ze namelijk in een wilton mal voor peanut butter cups die ik al jaren heb liggen. Deze vorm heeft 11 cupjes die zo’n 2,5 cm breed zijn aan de bovenkant. Klein is dus echt klein, maar zeker uitnodigend om er gewoon twee te nemen bij de koffie! Heb je deze mal niet? Of wil je gewoon grotere cups, maak dan gebruik van siliconen mini cupcake of cupcake vormpjes als mal. 

Wat heb je nodig

Voor zo’n 16-18 kleine peanutbutter cups
Voor de vulling
– 85 gram gladde pindakaas 
– 40 gram poedersuiker
– 20 gram zachte boter 
Voor de omhulsels 
– 250 gram melk chocolade
 

Bereidingswijze

Mix voor de vulling de pindakaas, poedersuiker en zachte boter tot een romig egaal geheel. Zet dit even weg tot je klaar bent met de chocolade omhulsels.
 
Smelt dan de chocolade au bain Marie. Om straks mooie cupjes te hebben moet dit wel getemperd worden. Zelf doe ik dit graag op de ent manier. Zo verwarm is 2/3e van de chocolade in een schaal boven warm water en wanneer dit gesmolten is je ik de rest toe. Haal de schaal van de pan boven het water en roer tot alles gesmolten is. Vul dan de vormpjes met chocolade en besmeer ook goed de zijkanten. Laat hem op de kop iets uitlekken en laat het op kamer temperatuur uitharden.
 
Vul de chocolade cupjes met het pindakaas mengsel, maar vul ze niet teveel. Het is belangrijk om de cupjes straks goed af te dekken. Door een laagje chocolade aan de bovenkant zichtbaar te houden zorg je ervoor det je egale mooie cups hebt. Wanneer alles voorzien is van een vulling dek je deze af met wat gesmolten chocolade.  Laat de cups uitharden voor je ze uit de mal haalt. Wanneer je chocolade mooi getemperd is en goed uitgehard komen ze makkelijk uit de vorm. Bij een siliconen mal zullen ze iets minder glanzen dan uit een plastic mal.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Peanut butter cups”
  1. Lianne says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.