Pizza met yoghurt deeg

Afgelopen week kwam ik geheel willekeurig op een filmpje van beautylab terecht, waarin zij een pizza maakte met een yoghurtdeeg als basis. In eerste instantie was ik wat terughoudend en sceptisch. Hoe zou dat nu kunnen werken? Met slechts twee ingrediënten en wat kruiden een pizzadeeg op tafel toveren? Ik kon niet anders dan testen of dit echt zo lekker zou worden als Serena van beautylab zei in haar video.
 
De pizza is makkelijk te maken, waarbij het echt een voordeel is dat je het rijzen kunt overslaan. Mocht je willen, tover je binnen 30 minuten deze pizza op tafel. Het is wel minder luchtig dan mijn pizza’s met gistdeeg, maar zeker een goed alternatief voor een snelle pizza..
Pizza met yoghurt deeg | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 150 gram Griekse yoghurt
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– Peper & zout
– Pizzasaus, tomatensaus of tomatenpuree
– Beleg voor je pizza (ik nam mozzarella, chorizo en rucola)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Mix in een kom de Griekse yoghurt met peper, zout en een kwart van het zelfrijzende bakmeel. Roer dit goed door elkaar met een lepel en voeg steeds wat meer bakmeel toe in de kom, tot je met je handen moet kneden. Het is een stug deeg en in tegenstelling tot een gistdeeg hoef je niet ellenlang te kneden tot het deeg soepel is. Wanneer bijna alle bakmeel is opgenomen kun je het deeg uitrollen op een vel bakpapier.
 
Wanneer het deeg is uitgerold, verdeel je wat saus over de bodem en beleg je hem met alles wat je lekker vindt. Ik nam mozzarella en chorizo plakjes en besloot na het bakken nog wat rucola op de pizza te leggen, al kun je natuurlijk allerlei lekkere combinaties maken. Bak de pizza in 15 tot 18 minuten gaar en serveer hem na het bakken direct. Het deeg maakt een flinke pizza, die natuurlijk perfect is als bijgerecht op een feestje. Stiekem ben ik ook erg benieuwd of je deze pizza op een pizzasteen in de BBQ zou kunnen bakken, perfect voor die zomerse avonden!
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Pizza met yoghurt deeg”
  1. Lianne says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.