Sneeuwman marshmallows

Wat gingen de afgelopen twee weken onwijs snel! Ik heb heerlijke recepten en kerstideeën met jullie gedeeld en ik hoop dat jullie het ook dit jaar weer leuk vonden. Deze laatste hebben jullie nog van me te goed en net als voorgaande jaren en baksels hoeft niet alles moeilijk te zijn. Deze sneeuwman marshmallows zijn te simpel voor woorden, maar tillen je warme chocomelk wel even naar een ‘next level’.
 
Tijdens de kerstdagen en eigenlijk de hele winter, drink ik graag een kop chocolademelk. De afgelopen jaren deelde ik al diverse recepten die ik graag maak. Bijvoorbeeld een witte chocolademelk, eentje met hazelnoot en een mokka chocolademelk. Stuk voor stuk heerlijke varianten die nog leuker gemaakt kunnen worden met deze sneeuwmannen.
Sneeuwman marshmallows | HandmadeHelen

Wat heb je nodig

– Grote marshmallows
– Eetbare stiften (ik nam bright gold en black van rainbowdust)
 

Hoe maak je ze

Het maken is echt eitje en is ook leuk om met iets grotere kinderen te doen. Mijn eetbare stiften kocht ik bij een taartwinkel en zijn er in tig kleuren. Oranje bezit ik echter niet, maar de bright gold zag er erg oranje uit op de marshmallows. Heb je geen eetbare stiften? Gebruik dan gekleurde chocolade of royal icing. 
 
Ik begon met de neusjes op de bovenkant van de marshmallows en maakte daarna de stippen voor de ogen en mond. Kijk even wat het leukst staat, zodat je sneeuwman een vriendelijke glimlach heeft. Mocht je helemaal willen uitpakken, prik dan drie ‘kale’ marshmallows op een prikker en maak van de bovenste een hoofd en teken op de rest een sneeuwmannen lijf met knopen. 

In een gemiddelde mok chocolademelk is één sneeuwman natuurlijk te weinig. Niet alleen omdat marshmallows heerlijk smelten in de warme melk, maar ook omdat ze vrij makkelijk omvallen. Ik vulde mijn mok daarom wat op met mini marshmallows. Met een lekkere toef slagroom druk je er natuurlijk gemakkelijk een marshmallow in, waardoor ze niet meer omvallen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.