Blini´s met roomkaas

Wat is de maand januari snel voorbij gevlogen! Naast heerlijke recepten deelde ik ook de terugblik van mijn challenge in 2015 met jullie. Hierin verklapte ik al dat er in 2016 iedere maand een high tea recept zal verschijnen. Dit keer begin ik hartig en deel ik het recept voor blini’s met roomkaas! De roomkaas kreeg ik opgestuurd via de Zuivelmakers, kant en klaar voor gebruik, in spuitzak met kartelspuitmondje. Perfect dus voor dit soort receptjes. Even goed doorkneden en beginnen maar! Binnenkort hier wat meer over..

Oké, blini’s dus. Er zijn diverse recepten voor de van oorsprong Russische blini’s. Vaak zijn deze met boekweitmeel en gist. Deze variant lijkt meer op een hartig poffertje, wat perfect bij de roomkaas en toppings past. Het basis recept heb ik wat aangepast en komt van Made By Ellen. Deze blini’s kun je dan ook goed in een poffertjespan bakken, ze zijn dan allemaal ongeveer van het zelfde formaat. Mocht je geen poffertjespan hebben, kan het ook in een koekenpan.

Wat heb je nodig:

Voor ongeveer 40 blini’s in een poffertjespan
– 150 gram bloem
– 2 eieren maat L
– 2 tl bakpoeder
– 165 ml melk
– Flinke snuf peper en zout
Voor de topping
– Roomkaas (ik nam naturel met bieslook en italiano van de zuivelmakers, te koop bij jumbo/sligro)
– Gerookte zalm in plakjes
– Parmaham 
– Bieslook (fijngehakt)
 

Bereidingswijze

Begin met het beslag voor de blini’s, meng hiervoor de bloem met het bakpoeder, flink wat peper en zout, de melk en eieren tot een egaal beslag. Giet het in een kom met een tuitje, of in een doseerfles voor poffertjes. Zet het beslag minimaal een half uur in de koelkast, zodat het wat tot rust kan komen.
 
Olie je pan naar keuze lichtjes in en verwarm hem wanneer je beslag lang genoeg heeft gerust. Bak de blini’s om en om tot ze goudbruin en gaar zijn op een middelhoog vuur. Spuit op de helft van de blini’s roomkaas met bieslook en decoreer deze met een klein stukje gerookte zalm en wat fijngehakte bieslook. Decoreer de rest met Italiano roomkaas en leg hier een klein stukje parmaham op.
 
Blini’s worden vaak warm gegeten, maar ook koud is dit een heerlijke hapje voor bij de borrel of natuurlijk een high tea. Mocht je teveel blini’s hebben gebakken, kun je deze net als poffertjes goed invriezen.
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Blini´s met roomkaas”
  1. Mijntje says:
  2. Lianne says:
  3. HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.