Tapenade van zongedroogde tomaatjes

Iets wat wij thuis ook heerlijk vinden, als hapje op bijvoorbeeld toastjes of stukjes stokbrood zijn tapenades. De kant en klaar gekochte tapenades, vinden wij vaak niet zo lekker. De olijven tapenade heb ik al op mijn blog gezet, maar deze rode tapenade was toch echt favoriet.

Wat heb je nodig:

-150 gram zongedroogde tomaten (uitgelekt!)
– 1 of 2 teentjes knoflook (anders poeder)
– 1 grote eetlepel gedroogde oregano (ik heb basilicum gebruikt)
– 3 eetlepels geraspte Parmazaanse kaas (ik heb geraspte oude kaas gebruikt)
– Olie van de tomaatjes
– Peper en zout naar smaak
 

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten toe in de beker voor de staafmixer, en meng het tot een samenhangend mengsel. Voeg scheutjes olie toe om het wat smeuïger te maken, zoals je ziet lijkt mn tapenade nog  vrij droog. Iets meer olie had dus gemogen. Toch vond iedereen hem erg lekker.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.