Gevulde champignons

Champignons zijn een van mijn favoriete groente om te gebruiken in gerechten. Het is een groente die bij veel smaken en soorten vlees/vis past. Daarnaast bevatten ze nauwelijks calorieën en geen vet, een leuk voordeel dus! Via een nieuwsbrief kwam ik op de site van Verse Oogst. Een website over groente, fruit en paddenstoelen. Ze hebben naast veel informatie over producten ook heerlijke recepten.

De gevulde champignons zijn een leuk hapje bij een borrel maar kunnen ook een voorgerecht zijn. In het originele recept gebruiken ze reuze champignons. Ik heb gebruik gemaakt van middelgrote champignons, het zou zonde zijn als je na je hoofdgerecht niets meer lust.

 

Wat heb je nodig:

– Middelgrote champignons
– Olijfolie, die van de zongedroogde tomaatjes zou goed kunnen!
– 4 plakjes bacon in stukjes
– 3 sjalotjes
– Een scheutje witte wijn
– Een scheutje balsamico azijn
– Zout & peper
– Peterselie
– Zongedroogde tomaatjes
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes. De stelen zijn makkelijk te verwijderen door er iets aan te trekken en draaien.

Verhit de helft van de olie in een pan en bak de bacon goudbruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur. Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling. Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons ongeveer 12 minuten in de oven.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.