Gevulde champignons
De gevulde champignons zijn een leuk hapje bij een borrel maar kunnen ook een voorgerecht zijn. In het originele recept gebruiken ze reuze champignons. Ik heb gebruik gemaakt van middelgrote champignons, het zou zonde zijn als je na je hoofdgerecht niets meer lust.
Wat heb je nodig:
– 3 sjalotjes
– Een scheutje witte wijn
– Een scheutje balsamico azijn
– Zout & peper
– Peterselie
Bereidingswijze
Verhit de helft van de olie in een pan en bak de bacon goudbruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur. Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling. Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons ongeveer 12 minuten in de oven.