Kaasvlinders

Het is weer weekend! Perfecte tijd om dit hartige hapje op tafel te toveren. Letterlijk toveren, want binnen een uur staan deze heerlijke kaasvlinders bij de borrel op tafel. Het is overigens een wonder dat er nog zoveel vlinders op de foto staan, ze zijn namelijk ook warm erg lekker! Er verdwenen er meteen na het bakken dan ook genoeg….
 
De kaasvlinders bestaan maar uit een paar ingrediënten en er zijn natuurlijk genoeg mogelijkheden om te variëren met de smaak. Voeg bijvoorbeeld wat pesto, andere kruiden of ham toe. Zelf voegde ik voor wat extra pit wat gerookte paprika poeder toe.

Wat heb je nodig:

– 1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
– 140 gram belegen kaas, geraspt
– Snufje gerookte paprika poeder
– Geklutst ei
 

Bereidingswijze

Rol het verse bladerdeeg uit en strooi hier de geraspte kaas over. Verdeel wat gerookte paprika poeder over en rol de korten kanten naar elkaar toe, waardoor je twee rollen naast elkaar hebt. Kluts wat ei en plak beide rollen hiermee vast aan elkaar. Het snijden van zacht bladerdeeg is erg lastig, iets wat altijd helpt is door het opgerold een minuut of 15 in de vriezer te bewaren.
 
Als de rol wat steviger is, smeer je het in met wat geklutst ei. Snij de kaasvlinders in plakjes van een centimeter, maar zeker niet dikker. Leg ze plat neer en niet te dicht op elkaar. Bestrijk alle kaasvlinders inclusief de onderkant met wat ei. Bak de kaasvlinders zo’n 17 minuten tot ze goudbruin zijn. Warm zijn ze heerlijk, maar ook afgekoeld smaken ze perfect bij de borrel. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.