Truffel kruidnoten

Naast de gewone kruidnoten vindt je tegenwoordig veel varianten. Lekker met een laagje chocolade, een smaakje als karamel of likeurtje maar de lekkerste is misschien wel gewoon de truffel kruidnoten.. Zijn die dan moeilijk te maken? Zeker niet! Met wat kruidnoten, witte chocolade en cacao kom je een heen eind
 
Bak de kruidnoten naar je favoriete recept, die van mij staat in de ingrediëntenlijst gelinkt. Het is een fijn en snel recept om in een handomdraai heerlijke kruidnoten op tafel te hebben staan. Laat ze wel volledig afkoelen voor je verder gaat. Door de kruidnoten door de witte chocolade te halen blijven ze zelfs langer knapperig dan zonder dit laagje!

Wat heb je nodig:

– 300 gram chocolade
– Cacao poeder
 

Bereidingswijze

Voor de kruidnoten is het belangrijk dat ze goed afgekoeld zijn. Smelt dan twee derde van de chocolade au bain Marie en zorg dat de bodem het water. niet raakt. Hak de overige chocolade in hele fijne stukjes. Wanneer alle chocolade gesmolten is mag dit er bij, maar haal de schaal wel van de pan af. Door de warmte van de gesmolten chocolade smelt de rest, waardoor je op een fijne temperatuur uitkomt.
 
Leg een vel bakpapier neer en haal iedere kruidnoot door de chocolade. Dit gaat handig met en vork, waardoor je het teveel aan chocolade gemakkelijk kunt wegtikken omdat de kruidnoot op de vork ligt. Leg ze op het bakpapier om wat uit te harden. Na iedere 10 tot 15 kruidnoten mag de cacao erover met een zeefje, zodat de bovenkant dat truffelachtige laagje krijgt.
 
De kruidnoten mogen uitharden en stop ze daarna in een trommel. Bewaar ze niet in de koelkast, Wanneer de chocolade goed getempereerd is, smelt dit niet meteen in je handen en wanneer je het buiten de koeling bewaard. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.