Review: United States of cakes

Als ik heel eerlijk ben, kende ik Roy Fares niet tot ik zijn boek ‘United States of cakes’ tegen kwam. Is het een nieuw boek? Nee.. Het kwam al in september 2014 uit, maar is denk ik een bijzonder en op kleine schaal ontdekt pareltje wanneer je van Amerikaans bakken houdt. Ik kan hem in ieder geval niet meer wegdenken hier en is een bron van inspiratie!
 
Roy Fares is misschien niet de meest typische naam als je aan een Amerikaans bakboek denkt. Van oorsprong is Roy geboren in Libanon en opgegroeid in Zweden. Met een grote fascinatie voor de VS en een passie voor Amerikaanse zoete dingen kon dan ook niets anders dan dit boek ontstaan. Voor het boek verzamelde hij zijn beste Amerikaanse recepten en zijn deze speciaal voor ons Europeanen iets minder zoet dan in Amerika.  
United states of cakes | HandmadeHelen

Amerikaans bakken

Op mijn blog vind je regelmatig recepten die gebaseerd zijn op iets Amerikaans. Bijvoorbeeld mijn snickerdoodle koekjes of American pancake bolletjes. In dit boek vind je dan ook allerlei typisch Amerikaanse recepten. Van ontbijt, koekjes, tot taart en cupcakes, alles staat erin! Toen ik de inhoudsopgave van dit boek bekeek zag ik dan ook mijn halve ‘American to bake list’ voorbij komen. Heerlijke cheesecakes, oreo cupcakes, poptarts, wafels.. Al staan er natuurlijk ook de meest heerlijke dingen met pindakaas, Nutella, marshmallows en candy bars in! 
 
Het boek bevat 5 hoofdstukken en begint met ‘soft cakes’, hierbij moet je denken aan een carrot cake, chocolade tulband en brownies. Hoofdstuk twee gaat over ‘cookies and sweets’ met recepten voor typisch Amerikaanse koekjes en bijvoorbeeld rocky road. Het derde hoofdstuk is  ‘Cakes, pie’s and cheesecakes’ waarbij de titel natuurlijk alles al verklapt. Het vierde hoofdstuk gaat over cupcakes en cakepops, waarbij de meest heerlijke varianten voorbij komen. In hoofdstuk 5 sluit Roy af met ‘sweet breakfast’. De typische American pancakes staan er niet in, maar wel een heerlijk uitziende variant met appel!
United states of cakes inhoudsopgave

Een reis door Amerika

Nu droom ik al langer van een uitgebreide reis door Amerika, maar wanneer ik dit boek doorblader en de verhalen en bijbehorende foto´s van Roy zie wordt die droom alleen maar groter! Van Magnolia´s Bakery (deze cupcake bakery werd helemaal bekend door Sex and the city) tot voor mij nog onbekende shops als Joans on third in Los Angeles. Ik heb bijna een zoete reisgids gevonden in dit boek. Het is heerlijk om zijn verhalen te lezen, de foto’s te bekijken en jezelf stiekem al een beetje in Amerika te wanen.
Roy Fares
De vormgeving van het boek is ook Amerikaans, een stoer westers tintje met de sterren en typisch Amerikaanse plekken die op de foto’s terug komen. Ieder recept heeft qua tekst dezelfde opmaak en is voorzien van prachtige foto’s die je verleiden om direct met dat recept te starten. Wat ik erg prettig vind is dat Roy de moeilijkheidsgraad benoemd en ook duidelijk zegt hoeveel tijd je echt kwijt bent. Vaak staat er wel een baktijd en voorbereidingstijd in boeken, maar nu het rusten is ook in één oogopslag duidelijk. Een minpuntje is dat er bijvoorbeeld niet staat hoeveel gram een halve pompoen is. Hier moet je echt je weg een beetje in vinden.
United states of cakes pagina
Met 176 bladzijden vol recepten, smakelijke foto’s met een prachtige styling weet je bij ieder recept wat je kunt verwachten. Met de vele verhalen en weetjes heeft het naast de functie bakboek, ook een inspirerende factor mocht je een roadtrip willen plannen. Als thuisbakker en liefhebber van de Amerikaanse zoete keuken word je hier echt blij van! 
 
Binnenkort kunnen jullie zeker een van de heerlijke recepten uit dit boek verwachten, het wordt alleen even kiezen.. Alles wat ik geprobeerd heb inmiddels was heerlijk!
 
[bol_product_links block_id=”bol_57dd805ea4fab_selected-products” products=”9200000030338955″ name=”fares” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Dank aan uitgeverij Forte Culinair voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Review: United States of cakes”
  1. Moniek says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.