Valentijns chocolade

Chocolade en valentijnsdag gaan hand in hand. In de afgelopen jaren deelde ik dan ook al veel recepten met chocolade. Deze bark is een leuk cadeautje voor je valentijn en helemaal niet moeilijk om te maken!
 
Ik versierde het met de gedroogde aardbeien van Nada, nothing added, die ik tijdens het AYNIF event in Zaandam leerde kennen. Ze hebben gevriesdroogd fruit in handige meeneem zakjes. Een perfecte snack in een eenpersoons portie, maar ook heerlijk om te verkruimelen over je yoghurt ´s morgens. Naast de aardbeien gebruikte ik geen decoratie, maar gebruik gerust leuke sprinkels, snoepjes of een andere soort gedroogd fruit extra over de chocolade. 
Valentijns chocolade | HandmadeHelen

Wat heb je nodig

– 300 gram chocolade
– Decoratie, ik nam gevriesdroogde aardbeien
 

Bereidingswijze

Voor de variatie nam ik de helft aan witte en de helft aan pure chocolade. Ik smolt het apart en liet het ook apart uitharden. De volgende keer wil ik ermee marmeren, zodat beide soorten chocolade in je stukje zitten.
 
Smelt 200 gram van de chocolade au bain Marie en haal dan de kom van de pan. Laat dan de overige chocolade smelten in de warme chocolade. Op die manier ent je de chocolade, wat betekend dat deze mooi uithard en niet in de koelkast hoeft op te stijven.
 
Giet de chocolade op een stuk bakpapier en verspreid dit tot een plak van ongeveer een halve centimeter. Verdeel dan je decoratie en laat dit goed opstijven. Snij na het opstijven de plak in stukken, of steek er bijvoorbeeld hartjes uit met een uitsteker. Lukt het niet zo makkelijk? Verwarm dan de uitsteker met warm water en droog hem goed af voor je hem gebruikt.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.