Mascarpone peren cake
Bakken met peer heb ik het afgelopen jaar al vaker gedaan, maar de mascarpone peren cake wil ik jullie niet onthouden! Wat lichter dan de amandel peren cake die ik vlak voor de zomer al deelde, maar minstens net zo lekker!
De cake smaakt denk ik ook heerlijk met appel, dat wil ik binnenkort dan ook gaan proberen. Het idee vond ik op de blog ‘an Italian in my kitchen‘ en de hoeveelheden heb ik wat aangepast zodat deze heerlijke cake eruit kwam.

Wat heb je nodig:
Voor een 22cm ronde cake
– 150 gram suiker
– 3 eieren maat L
– 160 gram mascarpone
– ½ tl vanille extract
– 210 gram bloem
– 50 gram maizena
– 15 gram bakpoeder
– 45 ml zonnebloem olie
– Snuf zout
– 2 stevige maar rijpe peren
– Poedersuiker ter decoratie
Voor de slagroom
– 200 ml slagroom
– 1 el suiker
– Caramel saus naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en leg op de bodem van je vorm een bakpapiertje. De zijkanten mogen met wat bakspray of boter worden ingevet. Klop dan de eieren met de suiker in ongeveer 4 minuten tot een luchtige massa. Je eieren worden lichter van kleur en ook verdubbeld het mengsel. Roer dan de mascarpone kort los en mix dit door het eimengsel samen met de vanille extract. Je houdt een luchtige maar egaal mengsel over.
Zeef de bloem, maizena, zout en het bakpoeder met elkaar in een kom en spatel dit door je ei en mascarpone mengsel. Het is niet erg dat je nog wat bloem ziet, want je moet het mengsel straks nog een keer mengen. Schil de peren en haal de kern eruit. De ene peer mag in kleine blokjes en de andere in dunne plakjes. Meng de blokjes peer kort door je cake mengsel met de olie en vul de bakvorm ermee. Leg de plakjes peer over de bovenkant en druk ze niet aan. Bak de cake dan in 35 tot 40 minuten gaar of tot een prikker schoon uit de cake komt.
Strooi wat poedersuiker over de afgekoelde cake ter decoratie. Klop daarna de slagroom met de suiker tot stevige pieken en spatel er daarna wat caramelsaus door, tot je de gewenste smaak hebt. Serveer dit bij de cake en eet smakelijk!
6 Responses to “Mascarpone peren cake”
Ziet er heerlijk uit😊. Welke peersoorten zou je aanraden?
Dankje! Ik heb zelf Doyenné du Comice peren gebruikt omdat ik deze in huis had, maar een conference peer die rijp is en nog wat stevig kan ook.
In het recept komt de bij de ingrediënten genoemde zonnebloem olie niet terug. Ik heb het er bij het totaalmengsel bij gedaan. Hij staat nu in de oven; ik ben heel benieuwd 😉
Hi Karen, het staat vermeld bij de blokjes peer, dit mag samen kort worden doorgemengd.
Hoi Helen,
Ik heb de cake ook gemaakt en de olie niet toegevoegd maar gewoon gebruikt om de vorm in te vetten. Je mist de olie helemaal niet vind ik.
De cake was heerlijk van smaak maar helaas was hij wel wat nattig geworden door de stukjes peren. Denk dat ik deze de volgende keer door wat bloem doe om deze wat droger te maken.
Bedankt voor het delen!
Groetjes Laura
Misschien komt dat trouwens ook omdat ik hem in een tulband heb gemaakt en niet in een taartvorm, daar had ik even overheen gelezen. Dat kan ik de volgende keer ook nog eens proberen. Groetjes