Hartige taart met pit

Na de hartige courgette taart die ik voor de foodblogswap juli maakte, had ik de smaak te pakken! Zat er in die taart nog redelijk wat groente, in deze variant niet. Naast een hartige taart zou je het misschien ook wel een vorm van ‘vleestaart’ kunnen noemen. In deze hartige taart met pit zit vooral gehakt, met wat kleine stukjes chorizo worst voor de pit.

Wederom is deze taart met bladerdeeg, maar dit kan natuurlijk ook met een hartig taart deeg. Hier zal ik binnenkort eens een recept voor plaatsen.

Wat heb je nodig:

– 500 gram gehakt
– 6 plakjes bladerdeeg
– 3 bosui of lente ui
– 100 gram kleine stukjes chorizo worst
– Potje zongedroogde tomaatjes
– Zout, peper
– 2 teentjes knoflook
– Geitenkaas
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en begin met het uitbakken van de chorizo. Haal dit uit de pan en bak nu het gehakt rul. Doe dit in een pan zonder boter/olie in de pan toe te voegen. Voeg vlak voor het eind de lente ui in ringetjes toe en voeg de zout, peper en knoflook toe.

Vet een lage ovenschaal in met boter. Wederom heb ik mijn nieuwe quichevorm gebruikt, wat een geweldig ding is dat toch!  Bekleed dit met de bladerdeeg. Het uitrollen van het deeg heb ik weer op dezelfde manier gedaan als de krakelingen.

Wanneer de vorm bekleed is begin je met een laagje van het gehakt, daarover wat stukjes chorizo en wat geitenkaas verkruimelen. Leg hierover wat zongedroogde tomaatjes en begin weer met het gehakt. Doe dit tot je ingrediënten op zijn. Doordat er mensen meeaten die niet van geitenkaas houden heb ik het bij grote stukken gehouden. Het lekkerst is natuurlijk om dit te verkruimelen in kleine stukjes, zodat je in iedere hap een beetje van alles hebt.

Bij deze hartige taart heb ik een andere geitenkaas gebruikt (lidl), deze was wat romiger maar smolt wel minder goed dan de geitenkaas van uniekaas. Ook deze taart bak je weer zo’n 25 tot 30 minuten in een oven op 200 graden Celsius.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.