Mokka taart
Een mokka taart stond al een tijdje op mijn baklijstje. Stom eigenlijk, want alle onderdelen heb ik al heel vaak gemaakt. Een mokka taart kwam er echter nog niet van. Afgelopen weekend was het dus tijd om dit eens te gaan maken!
Met het recept van de koffie smaakstof die ik afgelopen week deelde was het natuurlijk zo gepiept. Hoewel het officieel nog zomer is, verruil ik in het bakken al steeds meer het frisse voor de wat warmere smaken. Koffie is dan ook een smaak die ik perfect vind passen bij dit herfstige weer.
Wat heb je nodig:
– 1 biscuit of luchtige taart van 22cm
– 2x het recept voor botercrème met banketbakkersroom
– Nougatine of hazelnoot krokant
– Mokka boontjes
Bereidingswijze
Voor deze mokka taart bakte ik een vanille biscuit van 22cm. Deze biscuit kunnen goed in de vriezer bewaard worden, waardoor je op ieder gewenst moment een lekkere taart op tafel tovert. Snij de taart in drie gelijke lagen en mix dan de botercrème tot een luchtig geheel. Meng de koffie smaakstof erdoor naar smaak.
Begin met de onderste laag, verdeel hier wat botercreme over en leg hier de volgende biscuit laag bovenop. Ook hier mag weer een laagje botercreme op komen. Dek deze laag af met een laatste biscuit plak en smeer de taart met een paletmes af met een laag botercreme. Krijg je je taart niet strak? Geen ramp! Maak je pallet mes warm
met warm water, droog je mes goed af en ga met het nog warme mes over de botercreme.
Aan de zijkant van de taart mag de nougatine. Dit geeft een lekkere knapperigheid aan de taart. Door hem vast te houden en met de andere hand de nougatine op de zijkant te drukken gaat dit het makkelijkst. De overgebleven nougatine kan je luchtdicht bewaren voor een volgende keer.
Vul dan een spuitzak met wat botercreme om mooie toefjes te spuiten rondom de taart. Zet hier de mokkaboontjes in ter decoratie.
5 Responses to “Mokka taart”
Wat een geweldig recept. Ik heb zelf minder BBR door de boter gedaan, maar nog heb ik teveel over. Kun je dit ook invriezen?
Dankjewel! Hoop dat het gesmaakt heeft. Met verse banketbakkersroom invriezen heb ik geen ervaring.. je zou het kunnen proberen, maar roer het na ontdooien wel goed door.
wilde dit maken, maar 300ml per kop staat er, nu is mijn beslag erg dun geworden
Hi Rita, kun je wat specifieker zijn? In de recepten die ik bij elkaar link om de mokka taart te maken spreek ik nergens over 300ml per kop door een beslag.
ik vond zo heerlijk lekkere dessert om bij de koffie of bij groot bezoek of verjaardags te geven