Mokka taart

Een mokka taart stond al een tijdje op mijn baklijstje. Stom eigenlijk, want alle onderdelen heb ik al heel vaak gemaakt. Een mokka taart kwam er echter nog niet van. Afgelopen weekend was het dus tijd om dit eens te gaan maken! 
 
Met het recept van de koffie smaakstof die ik afgelopen week deelde was het natuurlijk zo gepiept. Hoewel het officieel nog zomer is, verruil ik in het bakken al steeds meer het frisse voor de wat warmere smaken. Koffie is dan ook een smaak die ik perfect vind passen bij dit herfstige weer.

Wat heb je nodig:

– 2x het recept voor botercrème met banketbakkersroom
– Nougatine of hazelnoot krokant
– Mokka boontjes 
 

Bereidingswijze

Voor deze mokka taart bakte ik een vanille biscuit van 22cm. Deze biscuit kunnen goed in de vriezer bewaard worden, waardoor je op ieder gewenst moment een lekkere taart op tafel tovert. Snij de taart in drie gelijke lagen en mix dan de botercrème tot een luchtig geheel. Meng de koffie smaakstof erdoor naar smaak.
 
Begin met de onderste laag, verdeel hier wat botercreme over en leg hier de volgende biscuit laag bovenop. Ook hier mag weer een laagje botercreme op komen. Dek deze laag af met een laatste biscuit plak en smeer de taart met een paletmes af met een laag botercreme. Krijg je je taart niet strak? Geen ramp! Maak je pallet mes warm
met warm water, droog je mes goed af en ga met het nog warme mes over de botercreme.
 
Aan de zijkant van de taart mag de nougatine. Dit geeft een lekkere knapperigheid aan de taart. Door hem vast te houden en met de andere hand de nougatine op de zijkant te drukken gaat dit het makkelijkst. De overgebleven nougatine kan je luchtdicht bewaren voor een volgende keer.
 
Vul dan een spuitzak met wat botercreme om mooie toefjes te spuiten rondom de taart. Zet hier de mokkaboontjes in ter decoratie.
 
Print Friendly, PDF & Email
5 Responses to “Mokka taart”
  1. Michaela says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Rita says:
    • HandmadeHelen says:
  3. freddy rutten says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.