Caprese pizza driehoekjes

Al weer een hele tijd terug kreeg ik foodpost van Koopmans en Kroon op het werk. Van Koopmans kreeg ik een pakje pizzadeeg uit de vriezer. Naast het bladerdeeg in de vriezer, zijn er ook pizzadeeg plakjes. Een handig product om in huis te hebben, voor een snelle pizza. Volgens Koopmans kun je met het deeg ook een goede zoete pizza maken. Kroon op het werk gaf me o.a. Barilla pasta saus, die natuurlijk niet alleen bij de pasta kan!
 
Voor een high tea lijken me deze pizza driehoekjes erg geschikt. Snij het deeg diagonaal twee keer door en je hebt een perfect formaat pizza hapje! Beleg het met je favoriete topping e voila! Je kunt het zo gek niet bedenken, al ben ik dol op deze simpele caprese variant waarbij ik wat extra geraspte kaas heb toegevoegd. Ik ben dol op kaas en helemaal op mijn pizza.
Caprese pizza driehoekjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 16 pizza driehoekjes
– 4 plakjes pizzadeeg van Koopmans (vriezer)
– Tomatensaus (ik nam Barilla pasta saus)
– Snoep tomaatjes
– Mini mozarella
– Geraspte kaas
– Verse basillicum
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius. Leg de bevroren pizzadeeg plakjes op een snijplank met het plastic laagje er nog onder. Snijd ze meteen diagonaal door aan beide kanten door, zodat ieder vierkantje uit 4 driehoeken bestaat. Haal het folie laagje eronder weg terwijl het deeg nog bevroren is en leg ze bevroren met wat ruimte op een bakplaat met bakpapier. Wanneer je ze niet direct van de folie laagjes haalt wordt het straks bijna onmogelijk. In tegenstelling tot bladerdeeg, wordt dit deeg wat plakkerig en rekt het erg mee. 
 
Neem voor de basis je favoriete saus. Ik nam de pasta saus van barilla, deze is al gekruid en heeft stukjes tomaat. Na even geproefd te hebben kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat ik hem koud en zonder iets ook al fantastisch vind. Smeer de driehoekjes wat in met de saus en kruid het eventueel met wat basillicum en oregano. Verdeel hier wat geraspte kaas over, de mozarella en de snoep tomaatjes in plakjes. Scheur dan wat blaadjes basillicum in kleine stukjes en verdeel dit over de driehoekjes. Bak de driehoekjes in zo’n 15 minuten af tot de randen goudbruin zijn.
 
Het kant en klare deeg valt me niet tegen! Bak het wel goed af, anders blijft het wat slapjes. Het deeg is bereid met olijfolie, wat een lekkere smaak aan het deeg geeft. Koopmans pizzadeeg is te koop voor adviesprijs van €1,49.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.