Yoghurt taart met rood fruit

Een kwarktaart is heerlijk met het warme weer. Maar wist je dat je hier ook yoghurt voor kunt gebruiken? In de foodybox lente van Kroon op het Werk ontving ik naast het Leffe bier ook Boer’n Yoghurt® van de Zuivelhoeve in de smaken naturel en vanille. Ze zijn lekker fris en ook lekker van smaak zonder iets erin of erbij. De vanille yoghurt was heerlijk romig en wat geel van kleur. Met wat verse fruit en granola smaakte dat dan ook behoorlijk goed als ontbijt. De naturel variant verdween in deze heerlijke frisse yoghurt taart!
 
Het maken van een yoghurt taart is niet veel ingewikkelder dan een kwarktaart. In principe is yoghurt een goede vervanger voor kwark en zou je deze bijna 1 op 1 kunnen vervangen. Het wachten tot de taart stevig genoeg is om aan te snijden kost dan ook het meeste tijd. Varieer eens met het fruit, of hou je taart mooi wit met een swirl aan fruit. Variatie mogelijkheden genoeg dacht ik… En perfect voor een warme dag waarop je de oven het liefst uit wil laten!Yoghurt taart met rood fruit

Wat heb je nodig:

– 150 gram volkoren biscuitjes
– 45 gram boter
– 450 gram yoghurt
– 180 ml slagroom
– 5 el suiker
– 9 gram gelatine (6 blaadjes)
– 250 gram gemengd rood fruit (mag uit de vriezer)
 

Bereidingswijze

Begin met het weken van de gelatine. Hoe langer dit kan weken hoe beter dit is. Verkruimel daarna de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Heb je die niet? Je kan ze ook fijn maken door ze in een stevige zak met een deegroller te pletten. Laat in een pannetje de boter smelten en mix dit door de kruimels. Bekleed een ronde springvorm van 20 cm met een laagje bakpapier en vet de randen heel licht in met wat neutrale olie. Door de olie blijft je taart straks niet aan de randen hangen waardoor je taart zou kunnen scheuren. Verdeel de kruimels met boter op de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet hem daarna zo’n 10 minuten in de koelkast om de boter hard te laten worden.
 
Klop in een kom de slagroom met 2 eetlepels suiker tot bijna stevige pieken. Pureer het rode fruit met de overige suiker en laat dit, wanneer het uit de vriezer komt, op kamertemperatuur komen. Verwarm de gelatine met wat aanhangend water op een laag vuur in een pannetje tot het volledig vloeibaar is.  Giet hier de gelatine bij het fruit en roer dit nog even goed door. Meng dit door de yoghurt. Mocht je fruit mengsel toch te koud zijn krijg je fruit klonten. Pureer het dan kort tot een egaal mengsel, dat kan geen kwaad. Spatel daarna de slagroom door het yoghurt en fruit mengsel en voeg dit toe in de springvorm. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
 

Decoreren

Decoreer de taart na het opstijven met wat vers rood fruit. In mijn geval komt al het fruit wat je ziet uit mijn eigen kleine tuintje. Hoe gaaf is dat? In de taart gaat niet heel veel suiker. Mocht het rode fruit wat je gebruikt erg zoet zijn kun je de suiker nog wat verminderen. Proef het fruit even nadat je het gepureerd hebt. Mocht het zelfs met suiker nog erg zuur zijn, voeg dan gerust nog een extra eetlepel aan suiker toe. De taart in deze combinatie is heerlijk fris en met een beetje zuur van het rode fruit. 
 
 
De Boer’n Yoghurt® Naturel en Boer’n Yoghurt® Vanille van Zuivelhoeve zijn verkrijgbaar bij diverse supermarkten en kosten €1,39 (adviesprijs).
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.